Vragen & antwoorden | Kanvas

Vragen & antwoorden

Vraag offerte

Een spanplafond is strak kunststofdoek dat onder het bestaande plafond wordt gespannen. Het wordt volledig op maat gemaakt en met heel wat nauwkeurigheid aangebracht. Met het bevestigingsprofiel PureLine wordt het doek opgespannen en op zijn plaats gehouden.

U heeft keuze uit een hele waaier aan kleuren, namelijk Shades of Kanvas, en soorten afwerking. Bovendien wordt een spanplafond meestal in één dag volledig afgewerkt, inclusief verlichting.

Een spanplafond is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Graag meer informatie? Lees hieronder meer Q&A of contacteer ons. Wij helpen graag!

Wij bieden u de keuze uit 5 verschillende soorten spanplafonds uit 3 categoriën.

Fundamenteel

CANVAS
vormt met zijn fijne weefstructuur een bijzonder flatterende plafondafwerking voor uw hedendaags interieur.
Dit verlaagd plafondsysteem is verkrijgbaar in ons volledige kleurenpalet.

Akoestisch

SOFTSOUND
is een revolutionaire plafondafwerking voor akoestisch gevoelige ruimtes.
Een stijlvolle, matte afwerking met een ingenieus dempende coating maakt deze soort een state of art akoestisch plafondsysteem.

SONIC SORB

Design

WONDERWALL
is een creatieve fotowand om uw ruimte een diepere betekenis of sfeer te geven.
De fijnste weving en meest hoogwaardige printing zorgen voor een haarfijn resultaat.

SKYLIGHT
is een lichtdoorlatend spanplafond voor originele lichtintegratie en sfeeraccenten. 
Installeerbaar met koude of warme LED verlichting en variabele kleurnuances is de SKYLIGHT echt een unieke interieurverlichting.

Bekijk ons hele gamma.

 

De prijs van een spanplafond plafondsysteem is afhankelijk van uw project, de omvang ervan en welk type spanplafond u precies verkiest.

Zoekt u een akoestische verbetering in de ruimte?
Akoestische isolatie van een muur of plafond?
Een volledig verlicht, translucent spanplafond?
Of wenst u gewoon een puur, strak afgewerkt plafond in de woonkamer, slaapkamer of badkamer?

Vast staat dat een Kanvas Spanplafond prijscompetitief is met andere traditionele plafondsystemen zoals gipsplaat plafond, gyproc plafond, systeemplafonds en andere afwerkingen.

De goedkoopste spanplafonds zijn vervaardigd uit minderwaardige stoffen en componenten. Dit is vanzelfsprekend nefast voor een goed resultaat op lange termijn.

Een Kanvas Spanplafond kiest u niet voor heel even. Daarom werken wij prijscompetitief en naar budget, maar maken wij nooit een compromis in kwaliteit!

Contacteer ons gerust voor een offerte.

Een evidente vraag en vergelijking. Om deze correct te beantwoorden moeten we even kort door de logica van het stappenplan.

Snelle installatie en goedkoper

Een gyproc plafond heeft 10 tot 11 bewerkingen nodig door minimaal 3 verschillende partijen.

- Partij 1: elektrische leidingen en verlichting plaatsen
- Partij 2: plafond installeren, voegbanden voorzien, 2 tot 3 maal plamuren en schuren
- Partij 3: bekleven met glasvezelvlies, voorzien van een primer en 2 maal schilderen

Zowel planningsgewijs als budgettair is dit vrij complex geheel. De kostprijs van een gyproc plafond en de kostprijs van een spanplafond vormt dan ook een zeer interessante vergelijking.

Een spanplafond plaatsen wij doorgaans in 1 dag en wij zorgen voor de totaalafwerking van uw plafond, inclusief verlichting indien u dat wenst.

Akoestiek

Een gipskarton plafond is tevens opgebouwd uit een harde en droge materie. In uw hedendaags, strak interieur draagt dit onvermijdelijk bij tot de weerkaatsing van klanken in de ruimte. Systemen die de akoestiek enigszins verbeteren zijn geperforeerd of voorzien van uitsparingen en oneffenheden, met stof en een een verminderd esthetisch resultaat als gevolg.

Kanvas heeft een speciale reeks akoestische spanplafonds, geschikt voor iedere situatie, zonder in te boeten op esthetiek. Ontdek hier meer over onze SoftSound series.

Strak en homogeen oppervlak

Voorts is een schilderafwerking met verf zelfs door de fijnste vakman niet 100% streeploos te krijgen. Het is en blijft een uitdaging bij hoge raampartijen om tot een mooi homogeen oppervlak te komen. Een Kanvas Spanplafond wordt tijdens de productie machinaal voorzien van een eindlaag door spuitapplicatie, met een onnavolgbaar effen resultaat. Uw spanplafond komt er in 1 installatie, via 1 contact en 1 planning. Zonder stof, zonder vuil, en met een gaaf resultaat en een verbeterde akoestiek in uw woning.

Innovatief

Bijna elk component van uw interieur is vandaag gemoderniseerd. Toch verkeren plafond en wandafwerking nog grotendeels in het pleisteren tijdperk, reeds tientallen jaren zonder kenmerkende evolutie of innovaties. De Kanvas missie is ook deze belangrijke oppervlakken van uw project definitief de toekomst in te sturen. Met voor zich sprekende voordelen in planning, prijs en eindresultaat.

Wist u dat u ook 10 jaar garantie heeft op uw spanplafond? Lees hier alle 12 voordelen van een spanplafond.

Als u bij een klassieke plafondafwerking enkele keren uw spots dient te verwijderen (bij onderhouds-schilderwerken, vervangen van spots, reparatiewerken,…), dan is afbrokkeling en beschadiging onvermijdelijk.

Alle verlichting
Allerlei soorten verlichting zijn mogelijk bij een spanplafond: armaturen, LED armaturen, LED spots, dimbare LED spots, halogeenspots, indirecte verlichting, enzovoort.

Passtukken
Kanvas verwerkt alle verlichting in zorvuldig voorbereide passtukken uit harde materie. Dit betekent dat u zich zelfs bij herhaaldelijk verwijderen en terugplaatsen van de verlichting geen zorgen hoeft te maken over afbrokkeling of andere beschadigingen op termijn.

Official dealer
Als official dealer van Wever & Ducré verlichting en het XAL gamma bieden wij u bovendien een bijzonder breed aanbod in kwaliteitsverlichting aan de beste tarieven.

Van een eenvoudige spot tot de meest gesofisticeerde armatuur; ons aanbod spreekt voor zich!

Lees hier meer over verlichting bij een spanplafond.

U hoorde verhalen van spanplafonds die na verloop van tijd het gevecht met de zwaartekracht verliezen?
Veelal gaat het in dergelijke gevallen over hittegevoelige doeken die bij warmte spanning loslaten.

1. Koud gespannen systemen
Kanvas werkt met koud gespannen systemen die niet reageren op deze problematiek. Onze technologische vooruitgang is hier bijzonder groot geweest, uw plafond blijft ook in de toekomst gegarandeerd mooi strak.

2. Weefstructuur
Een ander cruciaal aspect hiervoor is de weefstructuur van het plafondsysteem zelf. Hoe fijner geweven en hoe hoger de densiteit van de massa, hoe sterker het plafond zijn spanning bewaart. Onze doeken kenmerken zich door de fijnste weefstructuur in de markt, wat niet alleen esthetisch maar ook kwalitatief een enorm verschil maakt.

3. Pure Line-profiel
De profielen waarin het plafond wordt vastgemaakt zijn vanzelfsprekend eveneens een bepalende factor. Het Kanvas Pureline spanprofiel kent een uitzonderlijk brutale grip en fijne lijn. Uw plafond blijkt dan ook op de maximale spanning, ook na jaren en jaren.

4. Coating
De afwerking gebeurt met een alyfatische polyurethaan coating die bovendien perfect kleurvast blijft, getest op een levensduur van meer dan 30 jaar.

Ontdek hier ons gamma spanplafonds.

Kanvas kennen door hun weefstructuur en afwerking een zeer sterke weerstand.
Spanplafonds van Kanvas zijn daarom zeker niet kwetsbaar te noemen, integendeel.

Elk plafond kan uiteraard worden beschadigd. Een beschadiging of een gat in een spanplafond is in uitzonderlijke situaties mogelijk. In dat geval bestaan er echter verschillende oplossingen, afhankelijk van de aard van de beschadiging en zijn locatie.

Contacteer ons voor diagnose, advies en oplossing!

Onze specialisten komen graag ter plaatse, of nemen uw project eerst samen met u door in de showroom.
Eens we goed begrijpen wat uw noden en wensen zijn, formuleren we een competitief voorstel op maat.

Hierbij focussen we ons op de juiste plafond-materialen, maar indien u dit wenst dokteren wij ook een uitgekiend lichtplan voor u uit.
Het caractère plafondplan is een A-Z benadering en afwerking van uw plafond.
Akoestische normen, brandwaarden, functioneel en esthetisch doel alsook verlichting zijn hier de peilers.

Eens uw project in planning gaat blijven we goed verbonden in communicatie over timing en uitvoering per mail en telefoon.
De producten (plafondsysteem, en eventuele verlichting en technieken) gaan in bestelling, en worden bij het binnenkomen zorgvuldig gestockeerd in ons atelier.

Op de grote dag van de installatie komen onze professionals bij u aan, en zullen ze starten met de voorbereiding van hun werk.
Electrische leidingen worden op de juiste plaats voorzien, passtukken voor verlichting of armaturen worden netjes op hoogte geplaatst en de profielen worden met een pas-laser straal perfect op niveau gebracht.

Eens alles op plaats zit starten we zorgvuldig aan de installatie van uw spanplafond.
Na opruimen en netjes stofzuigen wordt het doek ontvouwen.
Hierna begint de installatie van het Kanvas plafond in de Pure Line -profielen.

Kijk hoe het plafondsysteem zich vervolgens haast magisch gaat opspannen tot een bijzonder strak, afgewerkt en duurzaam oppervlak!

Met fluwelen zorg worden nu de overige componenten zoals verlichting en andere technieken geïnstalleerd, en kan u gewoon gaan genieten van een afgewerkt resultaat...

Een verlaagd plafond heeft verschillende voordelen. U kan er een ruimte gezelliger mee maken, of een ruw of balkenplafond ermee verbergen omwille van esthetische of hygiënische redenen. U kan er ook gemakkelijk inbouwspots in kwijt en elektriciteitskabels en andere leidingen achter wegwerken. Daarnaast kan een aangepast plafond ook de akoestiek in de ruimte opmerkelijk verbeteren. Zie hiervoor naar onze Kanvas SoftSound akoestische oplossingen. Niet onbelangrijk: een verlaagd plafond bespaart je ook aanzienlijke stookkosten! Een verlaagd plafond wordt in de volksmond ook wel eens een vals plafond genoemd. Met een Kanvas spanplafond als verlaagd plafond heb je bovendien ook nog een gemakkelijk onderhoud als bijkomend voordeel en ben je zeker van een brandveilige oplossing. Contacteer ons gerust voor bijkomende info!

Offerte vragen