IVC Flooring Development Centre in Waregem | Kanvas

IVC Flooring Development Centre in Waregem

Opdrachtgever: 
IVC Group
Architect: 
Glenn Sestig Architects

Het IVC Flooring Development Centre in Waregem werd begin 2019 gerenoveerd door Glenn Sestig Architects. Het opvallende gebouw in pyramidevorm dateert uit de jaren '80 en is een eyecatcher langs de E17. Het werd van boven tot beneden helemaal gestript en heringericht met moderne materialen. 

De betonnen structuur vereiste speciale akoestische maatregelen. Daarom koos Glenn Sestig voor SoftSoundPro spanplafonds. Bovendien speelde ook het feit mee dat spanplafonds snel geplaatst kunnen worden. De strakke deadline bepaalde dus mee de keuze voor ons product.

Vandaag herbergt het gebouw met zijn vloeroppervlakte van 2.000 m2 een showroom voor architecten, interieurontwerpers en vakmannen, maar ook kantoorruimte voor de medewerkers.