Wat is akoestiek? | Kanvas

Wat is akoestiek?

Vraag offerte

Onder akoestiek verstaan we de eigenschappen die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Iedere ruimte zal verschillend reageren op geluid. Hoe harder de wanden des te meer reflecties. Het beste voorbeeld hiervan is uw badkamer.

Wat is goede akoestiek?

Formeel bestaat zoiets als “goede akoestiek” niet. Toch voelt u zich in de ene ruimte al snel meer op uw gemak dan in een andere. Hoe kan dat? Wat voor de ene toepassing goede akoestiek is, is voor de andere juist heel slecht. Denk hierbij maar eens aan een concertzaal of een kerk. Goed voor een symfonisch orkest, orgel- of koormuziek, slecht voor de spraakverstaanbaarheid.

In de praktijk is het vaak duidelijk vast te stellen aan welke akoestische eigenschappen een ruimte het best kan voldoen. Een restaurant, kantoor, klaslokaal of uw huiskamer. In al deze ruimtes dient de galmtijd beperkt te zijn en moeten de wanden het geluid diffuus reflecteren of voldoende absorberen. Pas dan voelt u zich comfortabel. Dan kan er effectief worden gewerkt, en pas dan kan er echt van muziek genoten worden.

geluidsabsorptie en -reflectie

De inrichting van ruimtes is de laatste decennia sterk veranderd. Interieurs zijn tegenwoordig vaak een pak minimalistischer ingericht. De strakke wanden, plafonds en meubilair reageren akoestisch gezien heel anders dan klassieke ruimtes met lambrisering, kasten met veel detail en dikke gordijnen. Het gevolg is echter dat mensen zich vaak minder prettig gaan voelen in de ruimten die ze bezoeken of waarin ze leven.

Goed geluid in uw modern interieur?

Dat kan! Bijvoorbeeld door te kiezen voor een SoftSound akoestisch spanplafond van Kanvas. Dankzij zijn ingenieus dempende coating wordt een ruimte gecreëerd die merkbaar aangenamer voelt en klinkt. Gekenmerkt door zijn stijlvolle en matte afwerking is de SoftSound een logische aanvulling in het hedendaags strakke interieur. Contacteer ons vandaag nog voor vrijblijvend advies!

Voordelen spanplafond

Ontdek de
unieke voordelen van een
Kanvas spanplafond

Realisaties met spanplafonds

Ontdek onze
inspirende
realisaties.

Verlichting

Kanvas: 
specialist in 
sfeer en verlichting.

Offerte vragen