Spanplafonds uit de doeken | Kanvas

Spanplafonds uit de doeken

Vraag offerte

U bent op zoek naar een nieuw plafond, maar heeft geen zin in grote en stofferige werken in uw huis? Uw huis is toe aan een opknapbeurt en u wil dat oubollig plafond vernieuwen, maar een volledig nieuw plafond is te duur?  Of u had liever uw plafond verlaagd om zo te besparen op uw energiefactuur? In al deze gevallen is een spanplafond dé perfecte oplossing. Een spanplafond biedt een meerwaarde voor uw woning, het is een pak goedkoper en heeft nog veel meer voordelen.

Wat is nu eigenlijk een spanplafond?

Een spanplafond is een vals plafond van strak gespannen kunststof doek dat op maat wordt gemaakt. Het kan onder een bestaand plafond wordt aangebracht en wordt daarom ook vaak als vals of verlaagd plafond aangeduid.
Spanplafonds bestaan in verschillende uitvoeringen, maar in grote lijnen kunnen we twee soorten spanplafonds onderscheiden. De eerste soort is een spanplafond die bestaat uit pvc-folie. Een pvc-spanplafond of ‘warm spanplafond’ bestaat uit een massief kunststof doek, en wordt door middel van opwarming en afkoeling opgespannen in bevestigingsprofielen die de omtrek van de ruimte volgen.

De tweede soort is een fijn geweven doek in polyester. Dit polyester spanplafond wordt door de installateur op maat gesneden in gelijk welke vorm en vervolgens in de bevestigingsprofielen gespannen op kamertemperatuur. De profielen van beide types plafond (pvc of polyester) kunnen zichtbaar of verborgen zijn en worden bevestigd tegen het bestaande plafond of de muren.

Een polyester spanplafond is gemakkelijk afwasbaar, hoeft niet te worden geschilderd en is demonteerbaar. Er is bovendien ook de mogelijkheid tot inbouwen van spots, verlichtingselementen, luidsprekers, ventilatieroosters, sierlijsten etc. Omdat deze echter nadien niet zomaar kunnen verplaatst worden, is het wel van belang om vooraf goed na te denken over bijvoorbeeld je lichtplan.
Pvc doeken zijn vaak moeilijker demonteerbaar en zijn ook sneller vatbaar voor slijtage waardoor deze sneller zullen doorhangen of er gaatjes ontstaan. Vaak zijn er speciale producten nodig voor het reinigen van pvc plafonds en ze zijn minder geschikt om te plaatsen in vochtige en warme ruimtes zoals badkamers, keukens en zwembaden.

Kanvas

Kanvas heeft er resoluut voor gekozen om onze verschillende soorten spanplafonds op basis van een polyester geweven doek aan te bieden, met uiterst hygiënische afwerkingslagen. Hygiënisch want polyurethaan-gebaseerd en dus met een bijzonder vlakke structuur. Hierdoor hebben vuil en bacteriën zeer veel moeite om zich vast te hechten op onze plafonds en wanden.

Ontdek hier ons volledige gamma spanplafonds en -wanden!

Bovenop alle eerder besproken voordelen van dergelijk plafond, is er nog één aspect die we zelf hoog in het vaandel dragen en dat is akoestiek. Het belang van een goede akoestiek werd reeds aangehaald in eerdere berichten, maar dankzij onze keuzes voor hoog kwalitatieve en fijn geweven doeken merkt u ook meteen een wezenlijk verschil. Als exclusief partner van Alyos Technology beschikt Kanvas werkelijk over spitstechnologie in akoestische spanplafonds. Een stijlvolle, mat-gestoffeerde afwerking met onzichtbare perforaties en een ingenieus dempende coating maken van de Kanvas SoftSound® het neusje van de zalm in akoestische plafondsystemen.

Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak! Onze technische adviseurs helpen u graag verder.

Voordelen spanplafond

Ontdek de
unieke voordelen van een
Kanvas spanplafond

Realisaties met spanplafonds

Ontdek onze
inspirende
realisaties.

Verlichting

Kanvas: 
specialist in 
sfeer en verlichting.

Offerte vragen