Akoestiek in huis verbeteren. Hoe gaat u te werk? | Kanvas

Akoestiek in huis verbeteren. Hoe gaat u te werk?

Vraag offerte

Kanvas Systems specialiseert zich in de ontwikkeling en installatie van kwalitatieve spanplafonds. Naast het visueel aantrekkelijke aspect, wordt ook gefocust op akoestische oplossingen voor een aangenamere beleving van uw interieur.

Last van ongewenste galm in huis? Verbeter de akoestiek met deze oplossingen.

Nagalm is een vaak voorkomend probleem in met name moderne woningen. Dit komt door de tendens van het gebruik van harde materialen in het interieur van woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes in huis. Het bekendste voorbeeld hierbij is uw badkamer. Kanvas heeft daarom een speciaal akoestisch en esthetisch verantwoord assortiment ontwikkeld die de nagalm drastisch vermindert. Hoeveel geluidsabsorptie u moet plaatsen hangt van uw situatie.

Ontdek hier ons volledige gamma aan akoestische en design oplossingen.

Nagalm kan ervoor zorgen dat een kamer ongezellig aanvoelt. Bovendien kan het zorgen voor slechte verstaanbaarheid, concentratieverlies, vermoeidheid en geluidsoverlast in aangrenzende ruimten of woningen. Door geluidsabsorberende materialen toe te voegen kan nagalm en het geluidsniveau sterk worden teruggebracht en voelt een ruimte “warmer” aan.

Hoeveel geluidsabsorptie moet u toepassen?

Er is geen standaard voor de hoeveelheid toe te passen geluidsabsorptie. Er is namelijk geen “ideale” situatie, want het is een kwestie van persoonlijke smaak. Door te weinig geluidsabsorptie te integreren kan het resultaat tegenvallen. Door teveel geluidsabsorptie toe te voegen kan een ruimte weer “doods” aan gaan voelen.

Als vuistregel hanteren we vaak 30 tot 50% van het vloeroppervlak aan geluidsabsorberende materialen voor het bekomen van een aangename akoestiek, afhankelijk van de wensen en de situatie

Heeft u last van ongewenste nagalm in uw woning? Contacteer ons voor vrijblijvend advies en geluidsbeheersing op maat.

Voordelen spanplafond

Ontdek de
unieke voordelen van een
Kanvas spanplafond

Realisaties met spanplafonds

Ontdek onze
inspirende
realisaties.

Verlichting

Kanvas: 
specialist in 
sfeer en verlichting.

Offerte vragen