7 Slimme Tips om je huis helemaal te doen ontwaken! | Kanvas

7 Slimme Tips om je huis helemaal te doen ontwaken!

Vraag offerte

Er zijn niet veel elementen in uw huis die uw humeur, uw gezondheid, de weergave van kleuren, het comfort en de gezelligheid van een kamer zo kunnen veranderen als verlichting. Terwijl velen onder ons proberen om de meest trendy bank in onze woonkamer te zetten of het mooiste blauw accent te vinden voor in ons badkamer, kan de manier waarop u uw woning artificieel of natuurlijk verlicht een groot verschil maken. Als u zoekt naar slimme manieren om uw huis te optimaliseren inzake licht, dan geven we u hier alvast zeven tips om meteen mee aan de slag te gaan.

  1. Natuurlijk licht kan uw stemming en de sfeer in uw huis veranderen

Natuurlijk licht is voor alle mensen nodig om goed te gedijen en onze huid, ogen, haar, geest en welzijn hebben natuurlijk licht nodig om gezond te zijn. Tegelijkertijd plukt ook uw huis de voordelen. Natuurlijk licht kan bacteriën doden die zich in donkere en natte ruimtes verschuilen en het creëert een sfeer die niet kan worden geëvenaard door kunstmatige lichtbronnen.

  1. Verlichte en heldere kamers zorgen voor een ruimer gevoel bij u thuis

Voor degenen onder u die ermee worstelen om hun interieur groter te doen lijken, kan natuurlijk licht en kunstverlichting hulp bieden. Donkere kamers met grotere meubels en goed verlichte kamers met minder meubilair kunnen het tegenovergestelde effect hebben op het gebied van interieurdesign. Overweeg het gebruik van meerdere lichtbronnen in de avond om donkere gebieden in uw huis weg te werken. Ook sfeerverlichting zoals kleine inbouwspots in het plafond of wandverlichting, kunnen uw interieur visueel vergroten en zorgen ervoor dat je er langer in zal willen rondhangen.

  1. Therapeutische en geestelijke gezondheidsvoordelen van licht

Veelal vergeten we de gezondheidsvoordelen van licht in onze interieurs en dagelijks leven. Wanneer u geniet van de gloed van de zon tijdens uw ontbijt of wanneer u elke ochtend de gordijnen wijd opent in uw kantoor, weet dat er een gezondheidsvoordeel is aan natuurlijk licht. Loop even buiten en geniet van de zon en kom dan terug in uw huis. Als uw lichaam aanvoelt alsof het ontbreekt aan de frisse en therapeutische voordelen van zonlicht - denk dan aan manieren om het in grotere mate in uw huis te laten binnenkomen.

  1. Kunstlicht kan uw huis fel verfraaien

Verlichtingstechnologieën hebben een lange weg afgelegd in residentiële interieurs. Van milieuvriendelijke varianten, zoals spaarlampen en LED-armaturen, tot innovatieve oplossingen zoals ingebouwde verlichting in de vloer of volledig lichtdoorlatende plafonds. Wees creatief bij de verlichting van uw woning! Sfeerverlichting maakt of kraakt de gezelligheid van uw interieur.

  1. Kies de beste verlichting voor uw interieur

Er is zoveel verlichting op de markt dat we ons best gelukkig mogen prijzen met al die keuze. Loop door uw huis op verschillende momenten van de dag om te bepalen welke activiteiten je het meeste in elke kamer doet. Sfeerverlichting of algemene verlichting bestaat meestal uit plafondverlichting - terwijl verlichting voor specifieke taken zich dichter bij de actie zal bevinden. Sfeerverlichting, zoals ingebouwde spots, hanglampen of plafondlampen voegen een unieke ambiance aan uw ruimte toe. Een wel heel unieke toepassing hierin is de Kanvas SkyLight. Een lichtdoorlatend spanplafond, beschikbaar in alle mogelijke afwerkingen en kleuren. Zelfs met print! Kies de verlichting die je interieur het beste aanvult.

  1. Gebruik kamerplanten als een excuus om natuurlijk licht binnen te laten

Kamerplanten gaan hand-in-hand met een gezond leven en het binnenlaten van natuurlijk zonlicht in uw huis. Geef jezelf een excuus om uw gordijnen dagelijks te openen met behulp van het groen in uw huis. In een serre of een kleine keuken-moestuin kan u trouwens perfect kruiden of andere kleine planten kweken. Kleine terraria op een bijzettafel of zelfs hangend in uw badkamer zijn zeer geschikt voor daar waar u niet beschikt over veel ruimte. Hoe dan ook, planten geven u een excuus om meer licht binnen te laten!

  1. Voel u thuis in huis met de toevoeging van de verlichting

U kan de stemming in uw huis onmiddellijk veranderen met een tik op de schakelaar, het sluiten van een blindering, of het aansteken van een paar kaarsen. Uw levensstijl en alles wat het te bieden heeft zal worden versterkt met natuurlijke en kunstmatige verlichting. Creëer een thuis waarin u graag vertoeft met deze verlichtende ideeën.

 

Wenst u ook een verlichtingsplan op maat van uw woning?

Contacteer ons gerust voor advies en een prijs op maat. Onze experten helpen u graag verder!

Voordelen spanplafond

Ontdek de
unieke voordelen van een
Kanvas spanplafond

Realisaties met spanplafonds

Ontdek onze
inspirende
realisaties.

Verlichting

Kanvas: 
specialist in 
sfeer en verlichting.

Offerte vragen